Segueix-nos al Facebook:

La Vienesa.cat: Història

Història

La pastissería La Vienesa es avui en día, la pastissería més antiga i de més tradició de Sant Feliu de Guíxols.

Fundada a l'any 1929, per L'Arcadi Viñas Cargol que després d’haber de deixar el seu primer negoci a la Plaça d’Espanya de Barcelona (a causa de la reestructuració del barri per l’exposició del 1929) , va decidir establirse a Sant Feliu de Guíxols degut, potser, per la forta industria punyent en aquell moment com era la del suro i per les connotacions de petita ciutat que tenía ja Sant Feliu en aquella època.

Probablement per aquests motius, la primera “Vienesa”, es va obrir al carrer Capmany a on segons l’Arcadi, a l’hora de anar a les fàbriques de suro, hi había “riuades” de gent que passaban per allí al davant

En aquells temps el producte “estrella” de La Vienesa eren sens dubte els “pans de Viena” i altres especialitats vieneses totalment novedoses a la ciutat que van donar ja des de l’inici un gran renom a l’establiment.

L’època de l’industria del suro va anar passant i en arribar el turisme a la Costa Brava es va obrir la segona pastissería, situada a on encara està avui en dia, a la Rambla Vidal.

Amb els anys el fill del fundador, l'Albert Viñas, després de fer molt bons aprenentatges de l’ofici a Barcelona, va continuar i va fer encara més gran el negoci familiar, que sempre había tingut com a objectiu principal donar el millor servei possible i sobretot amb la màxima qualitat.

Després d’un desgraciat incendi que va destruir totalment La Vienesa als voltants de l'any 1970, la pastissería es va reconstruir amb un caire estétic molt vanguardista per aquella época, que amb petites reformes de forma continuada, s’ha anat actualitzant fins al día d’avui.

L’any 1999, el negoci continua creixent i s’obre una nova pastisseria La Vienesa a Girona, en ple barri vell, molt a prop del emblemàtic Pont de Pedra i de la Rambla.

Ara, ja fa temps que la tercera generació de pastissers de La Vienesa empeny amb força i ens porta diverses novetats i especialitats pastisseres d’arreu del món, com poden èsser el Panettone, el Plum Cake, i diverses elaboracions franceses qu'en Toni Viñas ens ofereix amb gran passió per tot el que fa, sense oblidar la pastisseria de tradició que tants éxits els hi ha donat.

No hi falten tampoc elaboracions tant ganxones com la seva especialitat, els taps de suro “trefins”, els típics bunyols de triangle de Sant Feliu i com no les “delícies al Licor Bonet”. Així doncs, la pastissería La Vienesa després de més de 80 anys d’existència intenta seguir i augmentar s’hi cap la qualitat dels seus productes que tant han fet gaudir durant tots aquests anys a tots els ganxons i visitants de Sant Feliu de Guíxols.

Este sitio utiliza cookies y otras tecnologías para que podamos mejorar su experiencia de navegación

Si no está de acuerdo cambie la configuración de su navegador.

Aceptar